website snelheid verhogen optimize

Heeft u niet zo lang geleden de snelheid van uw website met PageSpeed Insights getest en is het resultaat helaas niet wat het moet zijn? Geen probleem! Hieronder geven onze website experts vier praktische tips voor het sneller laten laden van uw website.

Tip 1: Websitecode optimaliseren

U kunt uw de snelheid van uw website behoorlijk verhogen door uw websitecode te optimaliseren. Dit kunt u realiseren door spaties, komma’s en andere onnodige tekens te verwijderen. Daarnaast draagt het wissen van opmerkingen en ongebruikte codes ook bij.

Tip 2: redirects of omleidingen verwijderen

Hoewel omleidingen of redirects handig kunnen zijn, zorgt dit voor een langere laadtijd van uw website. Het verwijderen van omleidingen, verhoogt uw pagespeed. U kunt alle redirects verwijderen, maar u kunt er ook voor kiezen de noodzakelijke redirects te laten staan.

Tip 3: afbeeldingen optimaliseren

Afbeeldingsresultaat voor geoptimaliseerde afbeeldingen
Afbeeldingen zijn nodig op iedere website, maar deze kunnen uw pagespeed wel omlaag brengen. U kunt uw pagespeed in één keer veel hoger trekken, simpelweg door uw afbeeldingen te optimaliseren. Voor een hogere pagespeed kunt u afbeeldingen verwijderen, die in feite weinig tot niets toevoegen aan het ontwerp en de inhoud van uw website.
optimize your image

Tip 4: browser cache verlengen

Browser cache wordt door bijna iedere website gebruikt. Het is dan niet nodig om uw website steeds opnieuw in te laden met het instellen van browser cache. Het moment een internetgebruiker uw site opnieuw bezoekt, kan dit deel snel ingeladen worden omdat een groot deel van uw website nog opgeslagen is met browser cache. Echter, de browser cache heeft altijd een einddatum en veel mensen zijn niet ervan op de hoogte. Uw websitegegevens worden namelijk weer gewist bij het verstrijken van de einddatum. En dan heeft u niets meer aan de cache. Gelukkig kunt u de einddatum van de browser cache verlengen. Er zijn tools die u hiervoor kunt gebruiken zoals YSlow. Een redelijke termijn hierbij is een jaar, terwijl een termijn van een maand vrij kort is. Verandert de inhoud van uw website regelmatig? Alleen dan is het niet aan te raden een langere browser cache termijn in te stellen.

Optimize Digital Marketing inschakelen voor het optimaliseren van uw website?

Krijgt u al hoofdpijn als u bovenstaande tips leest, maar wilt u wel hoger in de zoekresultaten van Google komen? U kunt dan het optimaliseren van uw website ook uitbesteden aan Optimize Digital Marketing. We voeren SEO-optimalisaties door, waarbij naar wens het verhogen van de pagespeed van uw website ook meegenomen wordt.

Uw website versnellen?

NEEM DAN VANDAAG NOG CONTACT MET ONS OP EN WIJ HELPEN JE GROEIEN!

Pin It on Pinterest

Share This