optimize new year
Voor veel marketeers was het in 2020 een uitdaging om de ontwikkelingen van de digitale marketing trends bij te benen. Het was absoluut een uniek jaar waarbij evenementen een drastische impact hebben gehad op de digitale marketing trends. De situatie is maar weinig veranderd in het huidig jaar 2021 – het coronavirus oefent nog steeds de belangrijkste invloed wereldwijd uit op de economie. Dit leidt tot enige onzekerheid voor de toekomst. Zo kan niemand met zekerheid een uitspraak doen over wat de volgende maand, over twee maanden, laat staan over zes maanden ons zal opleveren. Dat geldt ook voor de reclame-uitgaven op sociale netwerken. Niemand kan ook aangeven hoelang digitale marketing trends populair zullen blijven of wanneer de “op afstand” campagne stopt en eenieder naar de normale operatie terugkeert.

Echter, het is wel zeker de moeite waard om, gebaseerd op het bovenstaande, opnieuw te onderzoeken welke digitale marketing trends in 2022 belangrijk zullen zijn. Deze dragen bij aan het succesvol maken van een ​​bedrijf en aan het boeken van hogere winsten. Marketeers concentreren zich hierbij zowel op prestatie-indicatoren als op het bestuderen en analyseren van hun doelen. Bij het draaien van een bedrijf moet rekening gehouden worden met dit alles, voor het communiceren met en het behouden van het huidig klantenbestand. Maar ook voor het binnenhalen van nieuwe klanten en verkrijgen van meer verkeer naar de website van het bedrijf. En uiteindelijk een stabiel inkomen te genereren.

De overgangsperiode vormt altijd een aardige uitdaging en toch kunt u voordeel halen uit de huidige situatie met de pandemie via een redelijke aanpak. Daarom ons besluit voor het overwegen en analyseren van de belangrijkste trends in internet marketing in 2022 en technologieën die in digitale marketing van belang kunnen zijn in de toekomst. Wellicht zullen er tegen 2022 nog veel nieuwe trends verschijnen. Toch zullen de meeste voortkomen uit oudere trends.

Chatbots die voorspellen

Bedrijven hebben veel gehad aan de bijdrage van chatbots. Ze begrijpen hoe een gesprek productief wordt en leren van de communicatie met nieuwe klanten. Vervolgens gebruiken de bots deze ideeën voor het verder verbeteren van de communicatie. Voor een bedrijf vormen chatbots dus de belangrijkste tool voor klantenservice. Ze helpen bij het beantwoorden van vragen van klanten en lossen problemen snel op. Daarnaast is het ook een handig verkoopinstrument bij de conversie van bezoekers naar klanten. Enkele van de meest populaire bots zijn onder meer ManyChat, ChatMate en Mobile Monkey. In 2022 kunt u uw eigen chatbots maken met elk platform bestemd voor ontwikkelaars.

short vids trend-reels-tiktok

Reels, Shorts en TikTok

Voor eenieder die TikTok niet serieus nam in 2020, is het nu wel voor de meeste mensen zo klaar als een klontje dat deze applicatie een ijzersterke en belangrijke tool is voor promotie. Het heeft ertoe geleid dat andere platforms hun eigen tool hebben uitgebracht zoals Instagram die zijn alternatief voor Reels promoot. In de zomer van 2021 lanceerde YouTube het Shorts-formaat. Duidelijk is het dat grote platforms korte video’s vol vertrouwen hebben omarmd. Marketeers moeten hierbij een eigen keuze maken en kunnen hiervoor de details van elke site bestuderen. Het is in ieder geval in 2022 interessant om het formaat van korte video’s, die nu niet alleen geliefd zijn bij Generatie Z, aandachtig te bekijken.

Kunstmatige intelligentie

Je kunt niet over de toekomst praten en kunstmatige intelligentie negeren. Je komt er niet onderuit want het beheer van datasets alleen al is niet mogelijk zonder kunstmatige intelligentie. Bovendien is het een van de interessantste technologieën die aan digitale marketing platforms kunnen worden toegevoegd. Kunstmatige intelligentie is een bijzonder waardevolle tool voor de marketeer vanwege het vermogen om informatie uit een groot aantal bronnen te verzamelen en te analyseren. Kunstmatige intelligentie kan toegepast worden voor het verzamelen van gegevens, het meten van klantgedrag, analyseren van zoekpatronen en om de voorkeuren van de consument te begrijpen. Evenzo het targeten van beïnvloeders en om in contact te blijven met klanten. Vermeldenswaard is dat chatbots nu al feedback van het bedrijf garanderen op elk moment. Chatbots zullen in de toekomst nog slimmer, dus belangrijker en populairder worden.

Sociale netwerken en e-commerce samenvoegen

Online shoppen zal overgenomen worden door sociale? Dit is inderdaad al begonnen en sociale netwerken blijven e-commerce-infrastructuur ontwikkelen. Ze worden een platform voor groei van het publiek dat gesteld is op merk items. De winkel functionaliteit wordt door populaire platforms uitgebreid. Voorbeelden hiervan zijn Facebook Shops en Instagram Shopping, die de mogelijkheden van een virtuele etalage al hebben laten zien. Deze trend is al overgenomen door TikTok die een aankondiging heeft gedaan over een samenwerking met Shopify. Voor ons betekent deze trend in 2022 dat nieuwe vormen van promotie en reclame zullen ontstaan. Het is dus zeker belangrijk de ontwikkeling van deze trend nauwlettend te volgen.

Beïnvloeders en bloggers

Over de afname in influencer marketing wordt regelmatig gesproken. Toch staat deze vorm van marketing tot zover stevig bovenaan de lijst. Er zijn ook verschillende soorten te onderscheiden bij dit type promotie. Denk maar aan werken met beroemdheden, communicatie via bloggers of samenwerking met micro-influencers. Laatstgenoemd wordt steeds belangrijker. Echter, voor effectieve influencer-marketing is het niet altijd nodig om met een beroemdheid of lokale held te werken. Belangrijk is dat de waarden, stijl en missie van het merk op een lijn staan met de influencer. Influencer marketing is al lang bekend, maar het is wel onderhevig aan veranderingen in regels en voorwaarden. In het jaar 2022 zal het zeker lonen, onbevangen te kijken naar het samenwerken met influencers. Dat betekent dat influencer marketing in de nabije toekomst zeker niet verdwijnt, aangezien het nog steeds werkt.

In uw streven om trends, innovaties en mode bij te benen, is het belangrijk te onthouden dat de kwaliteit van de inhoud altijd een belangrijke plaats inneemt. Dit geldt zowel voor de promotie van producten als voor de vorming van loyaliteit van het publiek aan het merk. Naar alle waarschijnlijkheid zal de situatie binnenkort niet veranderen. Bij het rangschikken van sites en het weergeven van zoekresultaten, zullen zoekmachines prioriteit blijven geven aan inhoud van hoge kwaliteit en aan belangrijke links. Essentiële, aantrekkelijke en informatieve inhoud is nog steeds een belangrijk fundament van elke marketingstrategie, terwijl de wereld verandert.

Wil je jouw bedrijf ook in 2022 succesvol maken?

NEEM VANDAAG NOG CONTACT MET ONS OP EN WIJ HELPEN JE GROEIEN!

Pin It on Pinterest

Share This