sitting desk chair

Er gaat geen dag voorbij of we zitten te werken achter onze PC of laptop, ongeacht of we nu vanuit huis werken of op kantoor. Jammer genoeg zijn wij mensen niet gemaakt om lange tijd achtereen op de computer te werken. Het risico van rug- en nekklachten neemt zo toe. Uiteraard wil je comfortabel zitten terwijl je werkt. Je wilt dus de juiste houding aanhouden. Daarom delen we onze ideeën met je over een betere zithouding. Verder kun je ook lezen over enkele handige oefeningen waarmee je je spieren in een mum van tijd weer soepel maakt!

Een ergonomische werkplek voor een beter gevoel

We zitten dagelijks voor lange tijd achter de computer te werken en het is geen geheim dat we te veel zitten. Voor je werkplek is het dus essentieel dat je deze zo organiseert en regelt dat je er een goed gevoel aan overhoudt. Een voorbeeld hierbij is het goed afstellen van je ergonomische bureaustoel, bureau en beeldscherm. Zo loop je minder risico op nek- en rugklachten terwijl je er ook voor zorgt meer van je energie te besparen. De werkdag kun je zo energieker afsluiten.

De correcte houding op je bureaustoel

Je bureaustoel vormt de basis voor het ergonomisch werken. Deze moet je goed instellen zodat je een ergonomische zithouding hebt achter je bureau. Met dit handige stappenplan, komt het zeker goed:

  • De hoogte van de zitting afstellen zodat je bovenbenen horizontaal blijven
  • De zitdiepte zo afstellen dat er tussen je knieholte en de voorzijde van de zitting een gebalde vuist past
  • De rugleuning afstellen zodat je rug goed ondersteund wordt. Hierbij moet de lumbaalsteun (de bolling aan de onderkant van de rugleuning) je rugholte goed invullen
  • Vervolgens plaats je je vingers op je sleutelbeen en laat je je arm omlaag hangen. Nu kun je de armleuning afstellen zodat deze je elleboog raakt
  • Verder moet je bureau qua hoogte zo afgesteld zijn dat deze gelijk staat met de armsteun
  • Je moet nog ervoor zorgen dat je beeldscherm op ooghoogte staat zodat je loodrecht naar het scherm kunt kijken.
sitting desk chair
Ben je al in het bezit van een ergonomisch bureau en een ergonomische bureaustoel? In dat geval heb je al twee belangrijke punten aangepakt voor die ideale zithouding. Echter, er zijn meer hulpmiddelen voor het verhogen van je werkcomfort. Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld een voetensteun, een ergonomisch toetsenbord en de ergonomische muis. Met deze accessoires kom je nog beter door de werkdag.

Gedurende het (thuis)werk, simpele oefeningen doen

Heb je toch last van je nek of ervaar je een zeurderig ongemak in je onderrug? Het is dan tijd voor een mini-office work-out! Gooi je spieren van tijd tot tijd los en stel het niet uit tot je middagpauze! Er volgen hieronder enkele gemakkelijke oefeningen die je nu meteen achter je bureau kunt doen. Je kunt je nek- en armspieren stretchen. Daarnaast kun je ook goed heen en weer met je rug bewegen. Vergeet niet om alles rechtstaand te doen, dat is goed voor je bloeddoorstroming!

Wil je een impact maken met jouw Google Ads?

NEEM VANDAAG NOG CONTACT MET ONS OP EN WIJ HELPEN JE GROEIEN!

Pin It on Pinterest

Share This