6 last minute (2)

Geloof het of niet, Kerstmis staat voor de deur. Dat betekent dat marketing rond de feestdagen ook voor de deur staat! Het is tijd om na te denken over de fijne feestdagen en hoe je jouw marketing daarop kunt afstemmen. Feestelijke marketing kan jouw bedrijf een enorme boost geven als het effectief wordt gedaan.

Op zoek naar de last minute kerst marketingcampagne-ideeën die gemakkelijk te implementeren zijn? We hebben een korte lijst met kerst marketingideeën samengesteld waarmee je vandaag nog aan de slag kunt!

ontwerp zonder titel

1. Omarm een ​​influencer/ USER generated content

UGC (user generated content) is een uitstekende manier om jouw merk te promoten en in contact te komen met jouw doelgroep. UGC wordt gedefinieerd als alle inhoud die is gemaakt door gebruikers en niet door jou of jouw bedrijf. Blogposts, afbeeldingen, video’s en zelfs opmerkingen en recensies zijn hier voorbeelden van. Bovendien is het, omdat het door gebruikers wordt gegenereerd, vaak relevanter en aantrekkelijker dan een traditionele marketing inhoud.

Je kunt ook contact opnemen met influencers en hen vragen om inhoud voor je te maken. Je hebt ongetwijfeld gehoord over de kracht van online influencers. In een oogwenk kunnen populaire influencers een publiek van duizenden naar jouw online winkel leiden. Het is dus geen verrassing dat bedrijven zich steeds vaker tot influencers wenden om hen te helpen hun producten of diensten te verkopen.

Als je nog niet hebt gewerkt met een van de populaire social media-influencers die je klanten volgen, zijn de feestdagen een goed moment om te beginnen. Omdat influencer-marketing snel werkt, kan deze kerst marketingstrategie zeer effectief zijn voor vakantieverkopen!

ontwerp zonder titel

2. Mobiele optimalisatie/ Optimaliseer jouw campagnes voor mobiel

Een aanzienlijk deel van de online verkopen wordt gegenereerd via mobiele telefoons en deze trend zal naar verwachting doorzetten.

Voor mensen die mobiel door jouw winkel bladeren, moet je een responsieve website hebben. Als je een premium thema of een van de populaire e-Commerce-platforms gebruikt, is je website waarschijnlijk al responsive.

Zo niet, stel het dan niet uit tot later. Maak jouw winkel mobielvriendelijk, want mobiele telefoons zijn goed voor meer dan de helft van al het e-commerce verkeer.

ontwerp zonder titel

3. Gebruik retargeting

Retargeting is een online marketingtechniek waarbij advertenties worden weergegeven aan mensen die jouw website eerder hebben bezocht. De advertenties worden weergegeven als reactie op cookies, die op de computer van de gebruiker worden geplaatst, wanneer deze jouw website bezoekt. Dit soort advertenties worden bijvoorbeeld getoond wanneer iemand een bepaald product of dienst op jouw website bekijkt, maar niet direct aanschaft of aanvraagt. Dit kan erg handig zijn, omdat het ervoor kan zorgen dat mensen alsnog jouw product of dienst kunnen kopen. Retargeting werkt door het plaatsen van een tracking pixel op jouw website met data van de afgelopen periode. 

Gebruik retargeting met de functies die beschikbaar zijn in Google Ads en Facebook Ads om mensen te retargeten die jouw website hebben bezocht om hun kerstinkopen voor te bereiden en die nog niet hebben besteld.

ontwerp zonder titel

4. Verras jouw klanten met rich media

Rich media verwijst naar online-inhoud die interactiever en boeiender is dan standaard op tekst gebaseerde inhoud. Afbeeldingen, video, audio en animatie zijn voorbeelden van rich media. Het is een geweldige manier om jouw website of blog visueel aantrekkelijker te maken. Het is daarom ook een uitstekende manier om jouw publiek te betrekken en jouw inhoud visueel aantrekkelijker te maken.

Of het nu gaat om GIFS of video content, deze details voegen een vonk toe aan jouw feestelijke marketingcampagnes. Zorg er dan voor dat je heldere en gedurfde kleuren gebruikt, zodat meer accent geeft op de beelden in jouw kerst marketing inspanningen.

ontwerp zonder titel

5. Gebruik seizoensgebonden zoekwoorden voor PPC

Om jouw doelgroep te bereiken, hoef je niet te wachten tot jouw pagina wordt gezien en organisch zichtbaar wordt in Google. Je kunt in plaats daarvan PPC-advertenties gebruiken om deze specifieke vragen te targeten. Gebruik Google Keyword Planner (of een vergelijkbare tool) om de beste zoekwoorden voor jouw PPC-campagne te bepalen. Maak daarna wat inhoud. Creëer jouw campagne en lanceer deze de wereld in!

Zorg ervoor dat je de juiste zoekwoorden gebruikt als je een PPC-campagne uitvoert. Seizoensgebonden zoekwoorden zijn een geweldige manier om klanten te targeten die op zoek zijn naar producten of services die betrekking hebben op een specifieke tijd van het jaar. Deze zoekwoorden kunnen jouw PPC-campagnes een boost geven en meer leads en verkopen genereren. 

ontwerp zonder titel

6. Focus op retentie

Retentie is de sleutel voor elk succesvol bedrijf, omdat dit ervoor zorgt dat jouw klanten blijven terugkomen voor meer. Dit is eenvoudigweg het aantal klanten of gebruikers dat voor een langere periode blijft. Hoe langer jouw klanten bij je blijven, hoe waardevoller ze worden. Daarom is het zo belangrijk om te focussen op retentie. Eén van de belangrijkste manieren om de retentie te verbeteren, is simpelweg een geweldig product of een geweldige service te bieden die voldoet aan de behoeften van jouw klanten. Als je dat kunt bereiken, ben je goed op weg om ze voor de lange termijn te behouden.

MEER RESULTAAT HALEN UIT ONLINE MARKETING?

NEEM VANDAAG NOG CONTACT MET ONS OP EN WIJ HELPEN JE GROEIEN!

Pin It on Pinterest

Share This