copywriting is mijn binnenpret
Hola señores y señorita’s, jongens en meisjes, ik ben Sergio Michael Emanuels, en ik ben de nieuwste aanwinst van de Optimize Familie, als copywriter (cheers 🥳).

In de digitale wereld van informatiestromen en visuele overdaad is er één kunst die de kracht heeft om te verleiden, te overtuigen en te inspireren – copywriting. In deze blog zal ik dieper ingaan op de wereld van copywriting, enkele handige tips met je delen om jouw copywriting skills naar een hoger niveau te tillen en verder wil ik ook graag met je delen wat deze bijzondere discipline persoonlijk voor mij betekent. Dus als je je afvraagt wat copywriting is en/of hoe je jouw copywriting skills kan verbeteren als beginner, dan ben je hier op de juiste plek.

Het magische spel

Copywriting is, zoals de definitie het zegt, de kunst en wetenschap om een doelgroep te overtuigen actie te ondernemen, enkel met geschreven woorden.
Alle teksten die je tegenkomt op bijvoorbeeld de website van jouw favoriete online winkel, de marketing e-mails van jouw favoriete winkels of bedrijven, en zelfs bijvoorbeeld een “instagram caption” die je oproepen tot actie is copywriting.

Het is net een magisch spel waarin woorden zodanig aan elkaar geplakt worden tot zinnen die de harten van onze doelgroep kunnen veroveren en beïnvloeden. Zoals de dichter in mij zegt, het is de sleutel tot het ontsluiten van de deuren naar harten. En wij copywriters zijn de alchemisten van
geschreven communicatie, die rauwe informatie kunnen transformeren tot overtuigende boodschappen. Kortom, is copywriting de kunst van het verleiden, betoveren en overtuigen met woorden.

Copywriting is daarom een van de krachtigste commerciële activiteiten binnen marketing en reclame, waaronder websites, sociale media, e-mailmarketing, drukwerk en meer.

copywriting, het magische spel

Ik ben hét adres!

Voor de afgelopen maanden leef ik copywriting, ik denk erover, ik praat erover, ik droom er zelfs over; en expliciet over deze zin, “Wil je creatieve en stijlvolle ads voor jouw bedrijf of product? Dan ben je bij mij aan het juiste adres!” raar, maar waar. Misschien omdat ik de beste copywriter wil zijn die op deze aarde gelopen heeft… bij wijze van spreken.

Daarom denk ik er elke dag over hoe ik beter kan worden op het gebied van copywriting. Ik wil je dus graag vertellen over een paar punten die ons goed kunnen helpen bij copywriting. Ik ben nog geen copywriter met jarenlange ervaring, maar ik denk persoonlijk dat de volgende punten een belangrijke rol kunnen spelen om jouw copywriting skills naar een hoger niveau te tillen

Leer je opdrachtgever/product of dienst kennen

Goede copywriting is unieke verkooppunten op een overtuigende en boeiende manier over brengen. Het is dus van groot belang dat wij als copywriters weten waarover we schrijven; leer dus het product of dienst kennen, leer zelfs je opdrachtgever kennen (een persoonlijkere relatie met je opdrachtgever maakt het allemaal iets makkelijker). Dit helpt ook veel om te weten in welke stijl je de ads kunt gaan schrijven.

Doe research op je doelgroep

Als we al weten waarover we zullen schrijven is het ook zeer belangrijk om te weten wie de doelgroep is. Research op je doelgroep of ook wel doelgroeponderzoek is heel belangrijk om er achter te komen wat de behoeften, interesses en gewoonten zijn en ook om die beter te begrijpen. Dit helpt om effectief en doelgericht de ads te schrijven. Om dieper hierop in te gaan; moeten we kijken wat de leeftijd, het geslacht, de locatie en inkomen van onze doelgroep is. Verder moeten we de problemen en uitdagingen waarmee onze doelgroep te kampen heeft gaan identificeren, zodat we daarop kunnen inspelen. Denk maar aan hoe ons product of dienst kan bijdragen aan een oplossing.

Formuleer je zinnen simpel, eenvoudig , persoonlijk en bovenal met stijl

Nu hebben we alle informatie die we nodig hebben om goede ads te schrijven. We kunnen dus beginnen met onze magie! Mensen houden ervan om vermaakt te worden. Maak je zinnen dus niet te ingewikkeld, gebruik geen te ingewikkelde woorden. Probeer zo simpel mogelijk te schrijven dat zelfs een kleuter het makkelijk kan begrijpen. Formuleer je zinnen simpel, eenvoudig, persoonlijk, maar onvergetelijk. Ik denk gelijk aan een goed voorbeeld hiervan, “kijk me ijsje smelt niet!” eenieder weet waar deze simpele zin vandaan komt en waar het thuis hoort. Dus maak het uitnodigend om naar te kijken, maak het leuk om te lezen en om aan te horen, maar bovenal met stijl. Zoals mijn favoriete schrijver of wel een van de briljantste schrijvers aller tijden, Charles Bukowski, het altijd zei, “style, style is the answer to everything”.

Learn to adapt!

Leer je aan te passen aan je opdrachtgever, product, dienst en/of doelgroep. Hou je niet aan één schrijfstijl, tenzij het nodig is. Er zijn verschillende schrijfstijlen waarmee je kunt spelen, net als verschillende smaken van hetzelfde product. Een goede copywriter weet precies welke “smaak” bij een bepaalde doelgroep past, maar de beste copywriter weet precies welke “smaken” gemengd kunnen worden om de doelgroep te vermaken. Learn to adapt!

Voor mij zijn deze punten belangrijk om effectieve en creatieve ads te schrijven. Weet je, ik moet gelijk denken aan een citaat van Howard Gossage, hij was een van de meest briljantste reclamemakers in de jaren 50 en 60. Ik wil dit stukje dan afsluiten met een van zijn citaten.

quote by howard gossage

Binnenpret

Schrijven vond ik als kind al heel erg leuk om te doen. Ik hield van versjes schrijven, toen in het bijzonder over ons oh zo mooi land, Suriname. Maar ik heb er nooit echt bij stil gestaan dat schrijven ooit eens mijn fulltimejob zou worden. Sinds kort ben ik bij Optimize Digital Marketing werkzaam als jr. Copywriter, ik kan mezelf bijna fulltime schrijver noemen dus (again, cheers).

Als je me zou vragen als ik mijn werk leuk vind. Zou ik je met alle eerlijkheid kunnen vertellen hoe leuk ik mijn werk vind en hoeveel ik erbij heb geleerd. We zijn morgen nog niet klaar als ik daarmee begin. Kortom, ik vind mijn werk meer dan leuk, I love it! “I’m in my purpose and it makes me feel alive” zijn de woorden die gelijk in me opschieten. Copywriting is nu voor mij mijn binnenpret. Het scheelt mij eigenlijk weinig of bijna niet hoeveel ik ervoor betaald wordt (well, please don’t tell my boss, dat was even tussen jou en ik. Shhhhu…).
Wat een voorrecht om te mogen doen waarvan je zoveel houdt als werk. Als je het aan mij vraagt, is dat gewoon Gods zegen, God did! Het zou dan echt zonde zijn om niet de beste te worden of te zijn in mijn werk. Ik ben meer dan ready om meer te leren, so let’s go Grace (oh captain, my captain).

Als je creatieve en stijlvolle ads voor jouw bedrijf, product of dienst wil, dan ben je bij mij natuurlijk aan het juiste adres! En wat met de natuur overeenkomt is nooit slecht. Oh ja, en met “mij” bedoel ik Optimize Digital Marketing, jouw betrouwbare partner voor onlinemarketing. Kortom, dé beste!

Leer ons nu kennen
Words can change the world, our words can change your business!

Wat mij betreft, wil ik de Optimize Familie, nu ook deel van mijn “ik”, bedanken voor de opportunity, het vertrouwen dat zij in mij gesteld hebben en dat ik mezelf weer schrijver kan voelen. Proud to be part of the best!
Dank jullie wel, Optimize Familie!

Mijn naam is Sergio M. Emanuels,
en heel hartelijk bedankt voor het lezen, see you soon!

MEER RESULTAAT HALEN UIT ONLINE MARKETING?

NEEM VANDAAG NOG CONTACT MET ONS OP EN WIJ HELPEN JE GROEIEN!

Pin It on Pinterest

Share This