kerst optimize digital marketing christmas

Met zowel lockdown-voorschriften als nieuwe trends die opduiken voor de lange termijn, zullen retailers die hun flexibiliteit kunnen behouden en zich snel kunnen aanpassen, het komend seizoen waarschijnlijk de beste prestaties leveren. Dit heeft te maken met het gebruik van geautomatiseerde oplossingen voor het snel inspelen op onverwachte vraag. Een zo een geautomatiseerde oplossing is Smart Bidding, die bodaanpassingen aanbrengt op elke zoek veiling gebaseerd op voorspelde bedrijfsresultaten door analyse van miljoenen signalen van consumenten.

De gebruikelijke kerstreclames komen nu weer op. Kleinere merken en retailers kunnen hierbij met Video Builder hun bestaande video-, afbeeldings- en zoek data opnieuw gebruiken en remixen voor het maken van een ​​directe campagne. Zo kunnen ze enkele van de ongeveer 30K Surinamers bereiken die nu op hun tv, YouTube kijken.

Het wordt een heel ander soort kerstseizoen, maar nog steeds een speciale tijd voor miljoenen mensen die cadeaus kopen en contact maken met dierbaren. Help ze te vinden wat ze nodig hebben en maak plannen voor een goed nieuwjaar.

Voor de feestdagen zal het shopping seizoen dit jaar een van de grootste tot nu toe zijn. Dit seizoen wil 53% van de consumenten zelfs meer online winkelen dan vorig jaar.

De Google Shopping Holiday 100, met voorspellingen voor de populairste categorieën en producten in de VS deze feestdagen, is een goede optie om je voor te bereiden.

De Holiday 100 assisteert je op een unieke manier om te begrijpen waar consumenten naar op zoek zijn. Bedrijven worden op de hoogte gehouden van vergelijkbare trends en inzichten met de Insights-pagina in Google Ads die hiervoor gemaakt is. Dit is vooral handig tijdens de feestdagen. Op de Insights-pagina zul je in de komende weken wereldwijd vier nieuwe functies zien verschijnen. Deze zullen je helpen resultaten te boeken tijdens de feestdagen, maar ook daarna.

Prognoses van de vraag (bèta):

De Insights-pagina was eerder gericht op historische prestaties: trends lichten de reden toe van waarom je advertenties presteren zoals ze dat doen. Echter, je ziet nu meer toekomstgerichte trends met prognoses voor de vraag (bèta). Deze prognoses doen voorspellingen voor de opkomende zoek interesse in de komende zes maanden. Dit wordt bereikt door machine learning-technologie te combineren met eerdere seizoensgebonden zoektrends. Voor je bedrijf zijn deze inzichten gepersonaliseerd, dus zie je trends op basis van de categorieën waarin je adverteert.

Stel dat je bijvoorbeeld een schoonheidsspecialist bent. Je ziet mogelijk een prognose die aangeeft dat de zoek interesse in “parfums en geuren” midden november met een waarde van 27% zal stijgen. Op Black Friday bereikt de interesse een topwaarde van 93% en daalt in de weken daarna. Als je deze prognose begrijpt, zie je trendlijnen voor voorspelde zoek interesse, werkelijke zoek interesse en de klikken, om je te helpen. De klikken vormen de hoeveelheid verkeer die je via deze trend al hebt ontvangen.

Je kunt de specifieke zoekopdrachten, zoals ‘schoon parfum’ of ‘sandelhout’ die naar verwachting zullen stijgen, zien door aan de rechterkant van de pagina de trend details te bekijken. Je kunt met deze inzichten je budget, marketing en merchandising plannen beter voorbereiden, zodat je kunt voldoen aan de stijgende vraag van de consument.

Inzichten in consumenteninteresses (bèta):

Wil je weten hoe mensen naar je bedrijf zoeken? De best presterende thema’s voor zoekopdrachten die de prestaties van je campagnes stimuleren, worden door Inzichten in consumenteninteresses (bèta) verzameld en geanonimiseerd. In je account zie je het aantal mensen dat naar elk thema heeft gezocht, de groei en de prestaties ervan.

Je ziet als schoonheidsspecialiste dat ‘betaalbaar’ en ‘bloemig’ de mogelijk belangrijkste thema’s zijn in de categorie ‘parfums’. Verder dat je algemene indruk voor het thema met 12% is toegenomen. In het gedeelte met zoek thema’s van de pagina kun je deze thema’s vinden. Deze kunnen je helpen bij het bijwerken van je marketing- en product feed kopie met vergelijkbare woorden en woordgroepen.

kerst doelgroep

Doelgroep Inzichten (bèta):

Je krijgt met doelgroep inzichten (bèta) meer inzicht in de interesses en affiniteiten van je klanten. Daarnaast welke advertentie het meest bij hen past. Je zou als schoonheidsspecialiste bijvoorbeeld erachter kunnen komen dat mensen die interesse hebben voor schoonheidsproducten het liefst de kop ’10 must-buy wintergeuren’ willen- en dat het publiek in je campagne meedeed aan 57% van de conversies.

Inzichten in de wijzigingsgeschiedenis en veiling inzichten (bèta):

Op de pagina Inzichten kun je nu ‘inzichten in de wijzigingsgeschiedenis’ en ‘veiling inzichten’ vinden. Je wordt met deze inzichten geholpen om te begrijpen hoe verschuivingen in de veiling concurrentie of wijzigingen die je hebt gepleegd in je account, de prestaties hebben beïnvloed.

Voor het stimuleren van hun groei passen veel bedrijven de Insights-pagina al toe. Op de Insights-pagina zag Etsy een stijging in zoekopdrachten naar ‘Sweatshirts & Hoodies’. Etsy gebruikte die informatie voor het helpen ontwikkelen van hun website-merchandising, contentstrategie en advertentieteksten. In die subcategorie heeft dit bijgedragen aan een toenam van 49% in de verkoop voor Google Zoeken en Shopping-campagnes.

Zowel op campagne- als accountniveau worden deze updates de komende weken uitgebracht. Je kunt intussen de nieuwste trends voor je bedrijf bekijken met een bezoekje aan de Insights-pagina op Google Ads.

Wil je een impact maken met jouw Google Ads rondom de feestdagen?

NEEM VANDAAG NOG CONTACT MET ONS OP EN WIJ HELPEN JE GROEIEN!

Pin It on Pinterest

Share This