hoe kun je jouw facebook ad account beschermen tegen hackers
Odi, my fellow marketeers! We zijn terug met een nieuwe blog, en we zullen vandaag een beetje praten over de “blauwe app”. Het platform waarvan wij Surinamers zoveel van houden.
Facebook is een veelgebruikte sociaal mediaplatform waarmee je in contact kunt komen met potentiële klanten, foto’s, updates en promoties kunt delen, en verbonden kunt blijven met je bestaande klanten. In een digitale tijd, waarin Facebookmarketing onmisbaar is geworden in de digitale marketing is het essentieel om de kansen die hiermee gepaard gaan te omarmen. Echter bestaat hacken langer dan Facebook zelf, dus naast de voordelen brengt het ook aanzienlijke beveiligingsrisico’s met zich mee waar je rekening mee moet houden.
Vanwege de hoeveelheid persoonlijke informatie die op het platform wordt gedeeld, en in het bijzonder het geld dat wordt geïnvesteerd, is Facebook een aantrekkelijk doelwit voor hackers die een zwarte hoed op hebben. Stel je eens voor dat je jarenlang hebt gewerkt aan de groei van jouw online aanwezigheid; in dit geval Facebook, alleen om op een dag te ontdekken dat jouw Facebook Ad Account, waarin je zoveel geld en tijd hebt geïnvesteerd, gehackt is. Ik kan me voorstellen hoe angstaanjagend deze gedachten zijn voor elke online marketeer. Daarom is het van groot belang om de juiste maatregelen te treffen om je Facebook Ad Account te beveiligen en zo zowel je bedrijf of organisatie als je persoonlijke gegevens te beschermen. Zonder verder oponthoud zullen we hier enkele eenvoudige beveiligingstips bespreken om de risico’s zo veel als mogelijk te verminderen.

Gebruik een sterk en uniek wachtwoord

Je eerste verdedigingsstap tegen ongeautoriseerde toegang tot je Facebookprofiel is het gebruik van een sterk en uniek wachtwoord. Het is niet verstandig om hetzelfde wachtwoord te gebruiken dat je al gebruikt op andere websites. Dit maakt het allemaal stukken makkelijker voor hackers om toegang te krijgen tot al je persoonlijke online accounts.
Sterke en unieke wachtwoorden bestaan minstens uit 8 tekens en een combinatie van speciale tekens, letters en cijfers. Zorg ervoor dat je wachtwoord niet makkelijk te raden is door anderen; gebruik dus niet je naam of geboortedatum voor je wachtwoorden.
Heb je toch hulp nodig om een sterk en uniek wachtwoord te maken? Dan kun je gebruikmaken van een zogenaamde wachtwoordmanager. Een wachtwoordmanager is in staat willekeurige, veilige wachtwoorden te genereren en ze veilig op te slaan, zodat je ze niet hoeft te onthouden.

Activeer tweestapsverificatie (2FA)

Tweestapsverificatie, afgekort 2FA, vormt de tweede belangrijke stap in de beveiliging van je Facebookprofiel. 2FA is een extra beveiligingslaag, wat betekent dat je steeds een unieke code moet invoeren om in te loggen, zelfs als je je wachtwoord kent. Zo een 2FA-code ontvang je op je telefoon of via e-mail. De beste optie is om de code op je telefoon te ontvangen of gebruik te maken van een authenticatie-applicatie, zoals Google Authenticator. Door tweestapsverificatie te activeren, voorkom je dus dat iemand die je wachtwoord heeft achterhaald toch toegang krijgt tot je Facebookprofiel zonder de 2FA-code.

Voeg een secundair e-mailadres toe

Een secundair e-mailadres kan dienen als een extra contactpunt voor Facebook om je te bereiken mocht er een probleem zijn met je account. Bijvoorbeeld, als je je wachtwoord bent vergeten en een nieuw wachtwoord moet instellen, kan Facebook via dit secundair e-mailadres een reset link naar je sturen. Dit is handig voor het geval je geen toegang meer hebt tot je primair e-mailadres of als een hacker toegang krijgt tot je primaire e-mailadres.

Verder kan een secundair e-mailadres ook worden gebruikt om meldingen en updates van Facebook te ontvangen, zoals waarschuwingen voor verdachte activiteiten op je account of updates van het platform. Dit helpt je om geïnformeerd te blijven en, indien nodig, aanvullende stappen te ondernemen om je account te beveiligen.

Je moet diversifiëren

Aan elke persoonlijke Facebookprofiel hangt een Facebook Ad account. Gebruik je dit account om te adverteren, betekent dat jij alleen toegang hebt tot je ad account. Als je op een of andere manier geen toegang meer hebt tot je profiel, heb je ook geen toegang meer tot je Facebook Ad Account. Het is dus verstandig om te diversifiëren. Wat ik daarmee bedoel, is dat je ervoor moet zorgen dat je meer dan één beheerder toevoegt aan je Facebook ad account. Voor bedrijven is het raadzaam om in een Facebook business manager te werken. Deze omgeving maakt het mogelijk om beheerders toe te voegen die kunnen werken aan de verschillende Facebook business assets. Dit kan iemand zijn waarmee je een goede vertrouwensband hebt, of het kan een betrouwbaar marketingbedrijf zijn die gespecialiseerd is in socialmediabeheer (of het kan ook gewoon heel makkelijk Optimize Digital Marketing💡zijn). Dit is handig voor het geval dat je geen toegang meer hebt tot je Facebook Ad Account, zodat een andere beheerder de situatie direct kan aanpakken.

Vervolgens is het raadzaam om binnen de Facebook business manager de tweestapsverificatie-optie in te stellen, zodat een mogelijke hack niet kan doordringen tot een business manager met alle negatieve gevolgen. Voor elke beheerder wordt het dan een vereiste om zijn/haar Facebookprofiel extra te beveiligen met de tweestapsverificatie.

Log alleen in op de officiële website van Facebook

Het is over het algemeen een goed idee om alleen in te loggen op Facebook via de officiële website, namelijk www.facebook.com. Dit komt doordat inloggen op de officiële website ervoor kan zorgen dat je aanmeldingsgegevens worden ingevoerd op een beveiligde en vertrouwde website.

Als je inlogt op Facebook via andere websites of via applicaties van derden, loop je het risico dat je account wordt blootgesteld aan beveiligingsrisico’s. Deze websites en applicaties hebben mogelijk niet hetzelfde beveiligingsniveau als de officiële Facebook-website, en inloggen via hen kan mogelijk je account in gevaar brengen.

Houd bij waar je ingelogd bent

Een andere handige functie op Facebook om je account veilig te houden, is de ‘Where You’re Logged In’ functie. Dit is een lijst van alle apparaten en locaties waarop je Facebookprofiel is ingelogd. Deze functie is handig om verdachte activiteiten of ongeautoriseerde toegang tot je account te identificeren, of wanneer je bent vergeten uit te loggen op een openbare computer en zeker wilt weten dat je account veilig is. Kortom, biedt deze functie je de mogelijkheid om te controleren en te beheren waar en hoe je account wordt geopend.

Gehackt? Onderneem deze stappen onmiddellijk

Denk je dat je Facebookprofiel is gehackt? Dan is het belangrijk dat je onmiddellijk actie onderneemt om de controle terug te krijgen en jouw gegevens veilig te stellen. Hieronder volgen de stappen die je onmiddellijk moet ondernemen:

 • Wijzig je wachtwoord:
  Het wijzigen van je wachtwoord is het eerste wat je moet doen als je vermoedt dat je Facebookprofiel is gehackt. Ga hiervoor naar de Facebook inlogpagina en kies de optie ‘Wachtwoord vergeten’. Volg daarna de instructies om een nieuw wachtwoord in te stellen. Zorg ervoor dat je een sterk en uniek wachtwoord kiest. Overweeg ook het gebruik van een betrouwbare wachtwoordmanager.
 • Controleer je beveiligings- en accountinstellingen:
  Het is belangrijk om ook je beveiligings- en accountinstellingen te controleren op ongeautoriseerde wijzigingen. Zorg ervoor dat je deze instellingen regelmatig bijwerkt. Verwijder verder alle onbekende en/of verdachte apparaten die zijn verbonden met je account.
 • Controleer recente activiteiten:
  Houd je account regelmatig in de gaten voor ongebruikelijke activiteiten en neem onmiddellijk maatregelen als je iets verdachts opmerkt. Je kunt het logboek voor recente activiteiten controleren op verdachte handelingen.
 • Meld het probleem aan Facebook:
  Facebook biedt de mogelijkheid problemen te rapporteren. Als je je account niet kunt herstellen met de bovenstaande stappen, of als je een ernstiger probleem vermoedt, overweeg dan contact op te nemen met de ondersteuning van Facebook voor verdere hulp. Ze kunnen aanvullende maatregelen hebben om je te helpen weer controle over je account te krijgen. Dit kan door te kiezen voor de ‘Een probleem rapporteren’ functie.

Blijf waakzaam

Klik nooit op vreemde links die binnenkomen via een Facebook messenger inbox bericht. Hackers laten zich doen overkomen als een officieel Facebook support team door contact met ze op te nemen via een link. Door op de vreemde link te klikken, kunnen ze al met slimme snufjes toegang krijgen tot je Facebookprofiel. Aan een Facebookprofiel heb je dus Facebookpagina’s, Facebook ad accounts gekoppeld, waardoor ze met een actieve betaalmethode binnen jouw Facebook ad accounts overmatig kunnen spenderen aan een eigen advertentie voor eigen voordeel.

In conclusie is het heel belangrijk om je Facebook-account te beveiligen tegen hackers. Dit beschermt je persoonlijke informatie en voorkomt ongeautoriseerde toegang tot je account. Door deze eenvoudige stappen te volgen kun je de veiligheid van je Facebook-account verzekeren. Blijf alert en neem maatregelen om je account veilig te houden tegen online bedreigingen voor je persoonlijke informatie. Ik hoop dat deze tips je helpen om je account te beschermen.

MEER RESULTAAT HALEN UIT ONLINE MARKETING?

NEEM VANDAAG NOG CONTACT MET ONS OP EN WIJ HELPEN JE GROEIEN!

Pin It on Pinterest

Share This