2021 Trends
Onvoorspelbaar, aanpasbaar, Innovatief.
Hoewel het soms voelt alsof het stil staat, beweegt de wereld om ons heen razendsnel.Toen COVID-19 de wereld in quarantaine duwde, veranderde het consumentengedrag en katapulteerde het digitale landschap twee jaar vooruit in een kwestie van maanden. Het zien van de verandering op elke demografische vlak en in elk kanaal, in zo’n korte tijd is spannend, bemoedigend en hoopvol. Nu wij 2021 naderen, zijn wij klaar voor een enorme kans. Dus, als marketeers en merkeigenaren, hoe bereiden wij ons voor en profiteren wij van alle kansen binnen handbereik?

Hieronder leggen wij uit welke trends 2021 zullen vormen en hoe merken zich kunnen voorbereiden om te winnen – wat er ook gebeurt.

2021 trends!

 1. Vooruitgang in technologie. 
  Wij zullen snellere tech adoptie aan de kant van de consument blijven zien, die merken zal dwingen om sneller te bewegen. Van live stream shopping tot gedistribueerde handel op de sociale platforms, de bereidheid van consumenten om nieuwe contentformulieren aan te nemen en hun eigen winkelreis te vergemakkelijken is in 2020 fundamenteel verschoven. Kijk naar 2021 om organisaties nog meer te overschrijven om te profiteren van deze verschuivingen, waaronder AI-mogelijkheden, AR, holistische klantgegevens systemen, spraak- en multi-touch attributie. Merken moeten kijken naar inventieve manieren om ontdekking en winkelen gemakkelijker en gepersonaliseerder te maken. Ook moeten zij proberen de “verschoven baksteen en mortel verkoop” in te halen.

 

 1. Meer flexibiliteit in de media.
  De uitdagingen waarmee we in 2020 te maken hebben gehad (de pandemie, Facebook-boycots, enz.) hebben aangetoond dat flexibiliteit nodig is en voordelen heeft. Marketingbudgetten moeten wendbaar en wendbaar zijn om te kunnen inspelen op een snel veranderende wereld in het versnelde digitale landschap. Voorraad moet flexibel worden verkocht of het zal worden achtergelaten als marketeers vereisen real-time marktplaatsen vs pre-gekocht, contractuele media strategieën.

 

 1. Verkoop zal budgetten stimuleren. 
  Onzekerheid drijft een verlangen naar zekerheid. Merken hebben gegevens nodig die marketingstrategieën bewijzen en deze strategieën weer aan de verkoop koppelt. Met cookies die in 2021 verdwijnen, is het aan uitgevers en sociale netwerken om meer rapportagetechnieken en -tools te ontwikkelen om de impact van hun media te bewijzen. Als ze dat niet doen, zullen merken plaatsen vinden om hun geld uit te geven waar ze meetbare impact zien. Het is een strategie op kortere termijn, maar merken hebben op korte termijn zekerheid nodig om succes op lange termijn te creëren. Dit kan ook een nieuw voordeel van verbeterde testen en iteratie openen, aangezien campagnes zelffinanciering worden op basis van verkoopsucces. 

 

 

 1. Kanaal? Welk kanaal?
  Dit jaar heeft geleid tot een fundamentele verschuiving in hoe en waar consumenten winkelen. Zij hebben duidelijk gemaakt dat ze kanalen niet zien of verschuiven hun verwachtingen van een merk op basis van waar ze kopen. 2020 is snel versneld langs het winkelen gedrag, met consumenten schakelen tussen click & collect, in-store, stoeprand pick-up en online. Ze verwachten dat dit in 2021 absoluut naadloos zal zijn, vooral van grotere retailers. Ook zullen zij meer kans hebben om vast te houden aan een die al hun behoeften bedient dan proberen te winkelen bij retailers die dat niet doen. COVID heeft de behoefte versterkt om holistisch naar bedrijven te kijken door middel van een gecentraliseerd standpunt. Bedrijven die bovenaan komen, evalueren resources, voorraad en gegevens bij groothandels, DTC en winkels. Hierdoor kunnen marketing en media (digitaal en traditioneel) de behoeften van het hele bedrijf versus slechts één kanaal weerspiegelen.

 

 1. Rise of the Underdog: De stijging van de digitale consumptie heeft de toetredingsdrempels veranderd, waardoor kleinere merken kunnen concurreren met grotere merken om hun marktaandeel te penetreren. Met de toename van de beschikbare digitale voorraad hebben kleinere merken een kans op snelle groei, terwijl grotere merken stijgende acquisitie- en retentiekosten moeten verwachten te midden van de concurrentie. 

Hoe win jij als bedrijf in 2021 binnen de marketing?

Maak processen en planning die flexibel zijn. 
Flexibiliteit is vereist voor de gehele marketingafdeling. Teamleden, budgetten, media, merchandising en creatief moeten zich allemaal in een opwelling kunnen aanpassen. Merken moeten vooruitdenkend, innovatief en realistisch zijn om in zo’n onzekere tijd de consument te bereiken. Het blijven aanpassen van marketingstrategieën in het nieuwe landschap is cruciaal voor het voorspellen van groei en het voldoen aan de verwachtingen van bedrijven. 

Laat omnichannel uitvogelen. 
Terwijl consumenten blijven verschuiven naar een kanaalagnostische weergave, hoe en wanneer het hen het meeste gemak en beste ervaring biedt, moeten merken die hun organisatorische standpunten en hun klantervaring nog niet hebben verbonden, dit in 2021 als topprioriteit zien.

Maak één bron van gegevens. 
De instroom van verkeer en aankoopgedrag via ecomm-platforms zal merken in staat stellen hun verzameling van gegevens van de eerste partijen te versterken, wat leidt tot de ontwikkeling van geavanceerde strategieën voor het opbouwen van relaties met nieuwe klanten waarmee ze nu op veel verschillende manieren kunnen identificeren en contact kunnen maken. Dit zal zeker een grote uitdaging zijn, aangezien veel merken momenteel niet over de data-infrastructuur beschikken om dit soort betrokkenheidsstrategie te ondersteunen. 

  Hoewel het zekere van 2021 is dat de onzekerheid zal blijven bestaan, is de vooruitgang en innovatie die het kweekt voldoende om een hele industrie vooruit te helpen en dat zou ons alles moeten brengen wat we nodig hebben. Hoop.

  Hulp nodig met Social media STRATEGIEËN?

  Beheer van social media is het proces van het beheren van uw online aanwezigheid op social media platforms zoals Facebook, Instagram en Twitter door het creëren, publiceren en het analyseren van content die u plaatst.
  Daarnaast omvat beheer van social media de interactie en communicatie met gebruikers via social media.

  Pin It on Pinterest

  Share This