Demand Gen

Klaar om je Discovery-campagne te upgraden naar Demand Gen?

Tegenwoordig zijn er oneindige contentopties, variërend van live streams van 15 uur tot korte video’s van 15 seconden, die acties op uiteenlopende snelheden en op verschillende manieren stimuleren. In juni introduceerde Google een nieuwe AI-aangedreven campagne, Demand Gen, die je creativiteit vermenigvuldigt en de vraag stimuleert. Het is bedoeld om adverteerders die op sociale platforms adverteren te helpen consumenten te vinden en te converteren met meeslepende, relevante en visuele creatieve uitingen die de aandacht trekken en actie stimuleren op het juiste moment. Demand Gen zorgt voor conversies, sitebezoeken en acties (zoals aanmeldingen en toevoegingen aan winkelwagentjes) op onze op entertainment-gerichte touchpoints, waaronder YouTube, inclusief Shorts, Discovery en Gmail.

Je kunt toegang krijgen tot de nieuwe functies van Demand Gen door je hier in te schrijven voor de bètaversie. Als je een actieve Discovery-campagne hebt, wordt deze automatisch geüpgraded naar Demand Gen nadat je je hebt ingeschreven voor de bètaversie, zonder onderbreking. Per oktober komen Discovery-advertenties in aanmerking voor een upgrade naar Demand Gen.

Nieuwe functies van Demand Gen om de prestaties te verbeteren boven wat je gewend bent van Discovery-advertenties

Volgens een Google/Ipsos-onderzoek zegt 1 op de 3 consumenten dat ze iets hebben gekocht op Google-feeds, zoals Discovery en Gmail, waar ze oorspronkelijk niet naar op zoek waren. En 86% van de Gen Z-gebruikers is het erover eens dat YouTube hen helpt nieuwe producten te ontdekken waarin ze geïnteresseerd zijn.

Krachtige nieuwe functies:

Vertel je verhaal met video- en beeldadvertenties in één campagne: Betrek je publiek met een verscheidenheid aan advertentie-indelingen, waaronder korte video’s, carrousels, portretten en vierkante afbeeldingen, allemaal binnen één enkele campagne.

Ontdek meer potentiële klanten met Lookalike-segmenten. De first-party gegevens worden gematched met de intentie en interesse van het publiek. Google helpt je om nieuwe klanten te vinden die lijken op degenen die al betrokken zijn bij jouw merk, met behulp van gegevens zoals eerdere aankopen, website- en app-activiteit of simpelweg hun interacties op YouTube.

Verbeter de prestaties op basis van jouw unieke doelen: Net als Discovery-advertenties kun je Demand Gen optimaliseren voor conversies of gebruikmaken van biedstrategieën op basis van waarde. Of als je waardevolle klanten naar je website wilt trekken, kun je optimaliseren voor websitebezoeken en acties met de biedstrategie Klikken Maximaliseren.

Start je campagnes met de nieuwe ad previews: Dankzij een vernieuwde workflow en gloednieuwe ad previews zie je moeiteloos hoe jouw creatieve uitingen eruit zullen zien op diverse platforms. En het mooie is, je kunt je plaatsingen fine-tunen en de ideale mix voor je campagnes vinden door A/B-tests te doen.

Hier is een overzicht van de aankomende mijlpalen en wat je kunt verwachten om je voor te bereiden op de upgrades:

Je kunt jouw bedrijf nu opgeven om de Demand Gen beta uit te proberen en je Discovery-advertenties een upgrade te geven. Zodra accounts zijn ingeschreven voor de beta, kun je nieuwe Demand Gen-campagnes maken en profiteren van de nieuwste functies. Als je al een actieve Discovery-campagne hebt, wordt deze automatisch geüpgraded naar Demand Gen nadat je je hebt aangemeld voor de beta, zonder onderbreking. Alle historische gegevens en inzichten worden naadloos overgedragen om een consistente prestatie te waarborgen. Je kunt genieten van de opnieuw ontworpen interface en beginnen met het optimaliseren van je Demand Gen-campagnes met nieuwe functies.

Vanaf oktober 2023 zijn Demand Gen-campagnes beschikbaar voor alle adverteerders in Google Ads en komen je Discovery-campagnes in aanmerking voor upgrades. Neem contact op met je Google-accountteam om namens jou je Discovery-campagnes te upgraden. En als je momenteel geen Google-accountteam hebt, worden je Discovery-campagnes automatisch geüpgraded tegen november, met behoud van alle historische gegevens en inzichten. Je kunt beginnen met het optimaliseren van je campagnes met nieuwe functies in Demand Gen zodra je bent geüpgraded.
Vanaf begin 2024 beginnen automatische upgrades voor alle overgebleven Discovery-campagnes. Van januari tot maart 2024 worden alle resterende Discovery-campagnes automatisch geüpgraded naar Demand Gen om je voor te bereiden op het nieuwe jaar met meer AI gebaseerde functies die de vraag stimuleren.

Bereid je voor op campagne-upgrades met nieuwe bronnen.

In de komende maanden zullen er meer bronnen en de beste werkwijzen gedeeld worden om ervoor te zorgen dat je upgradeproces zo soepel mogelijk verloopt. Bekijk ondertussen deze handige samenvatting van wat nieuw is in Demand Gen:

MEER RESULTAAT HALEN UIT ONLINE MARKETING?

NEEM VANDAAG NOG CONTACT MET ONS OP EN WIJ HELPEN JE GROEIEN!

Pin It on Pinterest

Share This