marketing strategie 2022

Het is nu tijd om te plannen. Duidelijk is dat merken in 2022 op verrassende manieren beïnvloed zullen blijven door de uitdagingen en veranderingen die de pandemie met zich meebrengt. Echter, er zijn enkele belangrijke onderwerpen waaraan elke marketeer denkt: digitaal, privacy en duurzaamheid. Het is niet eenvoudig en snel te manoeuvreren door deze disciplines. We hebben daarom een doelgericht onderzoek uitgevoerd om u te voorzien van inzichten. Hiermee wordt u bijgestaan bij het opstellen van uw plan voor de marketingstrategie voor 2022.

Het digitale deel:

Gelijke tred houden met de snelheid van veranderingen door uw volwassenheid te versnellen. De pandemie heeft ertoe geleid dat de verschuiving van mensen naar het digitale is versneld. Om het nieuwe online gedrag van consumenten, de nieuwe wensen en verwachtingen bij te benen, waren bedrijven genoodzaakt hun activiteiten om te vormen. Digitaal is nu standaard en het is hier om te blijven.

Digitale marketing transformatie in 2022 is het belangrijkste waarop bedrijven zich zullen concentreren. Echter, het kan ontmoedigend zijn te achterhalen welke stap de eerste zou moeten zijn. Toch moet u zich niet laten intimideren door de indrukwekkende aard van het transformatieproces. En moet u stappen zetten om de nodige veranderingen te plegen voor uw digitale marketingstrategie. Bedenk realistische doelen voor het jaar en voer deze stap voor stap uit.

Voor het versnellen en optimaliseren van uw digitale volwassenheid is een degelijke C-suite-ondersteuning vereist. Hierbij wordt de nadruk gelegd op enkele belangrijke gebieden, waaronder:

  • First-party data: online en offline databronnen met elkaar verbinden en wederzijdse waarde-uitwisseling met klanten inrichten.
  • End-to-end metingen verrichten: focus op metingen en pas voorspellende modellen toe zodat tekortkomingen in gegevens voor metingen zoals attributie en conversie worden opgelost.
  • Manoeuvreren: silo-mentaliteit doorbreken zodat u goed kunt inspelen op snel veranderend consumentengedrag.
    Privacy beleid: hierbij gaat het om de gegevens keuzes van mensen te respecteren en waarde te leveren.

Privacy is nooit eerder zo belangrijk voor mensen geweest door het nieuws over wijzigingen in de regelgeving van privacy en het afvoeren van cookies van derden. De uitdaging voor merken is om up-to-date te blijven terwijl ze ook voldoen aan de regelgeving met alle veranderingen. Marketeers moeten simultaan ervoor zorgen dat hun klanten een privacy-first-ervaring krijgen en zo het vertrouwen verder opbouwen. U kunt hierin succesvol zijn door de gegevens keuzes van mensen te respecteren en echte waarde aan hen te leveren.

google privacy 2022 optimize

Zo kreeg Ipsos de opdracht van Google, 7.200 mensen in heel Europa te interviewen over hun problemen met data. Google kwam erachter dat mensen graag persoonlijke informatie delen met bedrijven die ze vertrouwen. Belangrijk voor deze mensen is dat ze op de hoogte zijn van hoe hun informatie gebruikt zal worden en welke voordelen ze zelf eraan hebben.

Bij het uitstippelen van uw strategie voor 2022 kunt u deze acties uit het onderzoek toepassen zodat uw marketing privacy veilig is, maar ook effectief:

  • Zorg voor nuttige informatie: als individu willen mensen waardevolle ervaringen.
  • Zorg voor een bijzondere ervaring: voor het verantwoord uitvoeren van marketing, moeten mensen nog weten dat ze hun informatie bewust en niet onder dwang met merken hebben gedeeld.
  • Zorg voor overzichtelijkheid: mensen blijven graag baas over hun informatie en willen hierbij de ervaringvan de teugels volledig in handen te hebben. Dat betekent dat ze moeten kunnen beoordelen en beheren, hoe hun gegevens worden gebruikt.
  • Duurzaamheid: geen woorden maar daadwerkelijke acties. Duurzaamheid is een uitgebreid onderwerp en het is best wel een uitdaging om vast te stellen hoe dit in uw marketingplan te verwerken.
Belangrijk om hierbij te beseffen is dat duurzaamheidsinspanningen niet alleen inhouden het bewerken van berichten en langetermijndoelen vaststellen. Er moet veel meer dan dat gebeuren en vandaag nog moeten daadwerkelijke stappen gezet worden.

Duurzaamheid is prioriteit voor mensen. Marketeers hebben hierbij enkele mogelijkheden om in 2022 positieve actie te ondernemen:

Deel positieve verhalen over duurzaamheid: focus op belangrijke veranderingen waarvoor uw merk heeft gezorgd en ga aan de slag op originele, zichtbare en meetbare manieren. Let erop dat u niet aan greenwashing doet. Dat betekent dat u geen misleidende uitspraken doet over de duurzaamheid van producten of werk.

Biedt een klantvriendelijk milieu aan: duurzaamheid maakt deel uit van de bestaande waardepropositie van het merk. Presenteer het niet als een bonus. Stel een lijst op van duurzaamheid voordelen los van andere productvoordelen, zodat ze een samenhangend onderdeel vormen voor de merkervaring.

Niet perfectie, maar geboekte vooruitgang belonen: Marketeers kunnen tonen hoe de ondernomen acties hebben bijgedragen aan duurzaamheidsinspanningen en zo het bestaand positief consumentengedrag versterken.

Snel of gemakkelijk succesvol zijn op digitaal gebied, privacy en duurzaamheid moet u niet verwachten. Echter, de acties die u onderneemt – en in 2022 – kunnen zorgen voor een marketingplan van een hoger niveau.

Hulp nodig bij het plannen van jouw marketingstrategie voor 2022?

NEEM VANDAAG NOG CONTACT MET ONS OP EN WIJ HELPEN JE GROEIEN!

Pin It on Pinterest

Share This