SeeThinkDo-Care

Met het oog op de doelen van de klant en de doelgroepinzichten zetten wij een strategie uit.
Wij maken gebruik van de “See, Think, Do and Care” strategie.

Het See, think, Do and Care model is een uitstekende manier om je volledige (online en offline) marketingstrategie in te richten. Hierbij leggen wij uit hoe dit model werkt. Probeer bij het lezen vooral uw eigen onderneming / business te zien in deze strategie.

De “See” fase: Opvallend bij de doelgroep die je nog niet kent.

Het begint met de See fase. Dit is de fase waar de klant nog geen klant is en nog niet bekend is met jouw product of dienst. De klant is niet in een fase om een product te kopen. Het is in deze fase belangrijk om de klant kenbaar te maken wat je te bieden hebt. Met andere woorden je gaat je naamsbekendheid opbouwen. In de marketing noemt men dat Branding. Potentiële klanten vertellen wie je bent en waarom je er bent is stap 1. Bijvoorbeeld: Je hebt een nieuw product op de markt en je wilt hebben dat zoveel mogelijk mensen het moeten weten. Je kunt dus hierbij gebruiken van een brede manier van marketing. Dat kan dus via de Radio, TV, kranten en natuurlijk ook online. Het is ook belangrijk om vooraf te denken welke kanalen jouw doelgroep het meest op zit. Ben je meer getarget op jongeren, dan zou een YouTube campagne zeer effectief aansluiten.

Ik ben niet echt op zoek naar iets specifieks, maar als iets mij interesseert ben ik wel benieuwd

John

Kijkt naar een YouTube filmpje

Ik heb eindelijk wat tijd voor een vakantie, maar ik weet niet nog waar toe…
Ana

Gaat eindelijk weer op vakantie...

De “Think” fase: De potentiële klant overweegt een aankoop te doen. Hoe ga je daarmee om?

In de tweede fase, de Think fase, is je potentiële klant al verder op weg. Hij of zij overweegt nu om het product te kopen, maar twijfelt nog en is nog niet klaar om de aankoop te doen. In deze fase is het van belang om de USP (Unique Selling Point) van uw product of dienst aan de potentiële te presenteren. Dit helpt bij het overwegen de klant over de brug te krijgen. Een voorbeeld: Iemand die naar een geschikt hotel zoekt en twijfelt welke hotel nu het beste is, kun je aangeven dat jouw hotel centraal gelegen is, een zwembad en restaurant heeft en over internet beschikt. Het is van belang dat jouw USP zich kunnen onderscheiden van de concurrent.

De “Do” fase: De klant is nu bereid een aankoop te doen. Nu moet je scherp zijn!

In de Do fase is de potentiële klant op het punt het product of dienst te kopen. Deze klanten zoeken nu de best mogelijke deals. In deze fase kun je gebruik maken van korting acties, aanbiedingen, upsell mogelijkheden. In deze fase is het van belang om heel gericht jouw doelgroep te targeten. In deze fase is Google ads of Facebook Ads campagne zeer aan te raden. Via online marketing kun je zeer selectief te werk gaan in het targeten van de gewenste doelgroep. Bijvoorbeeld: Mensen die opzoek zijn naar het kopen van een nieuwe auto, kun je gericht targeten met advertenties met een aanbieding op de nieuwe auto modellen. 

Ik weet welke laptop ik nodig heb. Ik ga nu kijken wie mij de beste aanbiedingen en voorwaarden kan geven.
Martin

Weet exact welke laptop hij wilt kopen

Dit bedrijf heeft een prima klantenservice en te gekke acties! Ik weet niet waarom ik ergens anders moet kijken.
Marian

Wil nergens anders haar shampoo kopen

De “Care” fase: Tevreden klanten komen altijd terug!

In de Care fase is het belangrijk dat je de klant tevreden houdt en er voor zorgt dat zij zich gaan binden. De klant is reeds bekend met het product of dienst. Vaak genoeg zien we dat bedrijven het vanzelfsprekend vinden dat klanten weer terug bij hun kopen of diensten afnemen. Dit is helaas niet zo. Een vaste klant wilt graag gewaardeerd worden. Het is van belang om vaste klanten te behouden, maar nog belangrijker is om jouw vaste klanten te maken tot ambassadeurs van jouw dienst of product. In de Care fase zorg je voor speciale aanbiedingen aan vaste klanten en een uitstekende klantenservice. Bijvoorbeeld een klant die reeds bij jou een shampoo heeft gekocht, krijgt nu extra korting bij het kopen van het volgende product.

Enkele belangrijke punten waarmee je rekening moet houden:

  • Elke fase kan onafhankelijk functioneren, zolang het gekoppeld is aan de algemene marketingdoelstellingen. Wees vooral creatief en gebruik het See, Think, Do and Care raamwerk als hulpmiddel om een strategie neer te zetten dat bij je past.
  • Je hoeft niet elke fase in te zetten. Sommige producten of diensten zijn reeds bekend in de markt. U zou bijvoorbeeld de See fase kunnen overslaan en direct inspringen op de concurrentie.
  • Houdt altijd rekening met de doelstellingen die zijn vastgesteld.
  • Focus niet alleen op online, maar probeer een mix te maken van online en offline promoties.

Voor een uitgebreidere uitleg over deze strategie, verwijzen wij u naar deze blog van Google

Marketing Sessie Optimize Digital Marketing

Benieuwd naar een eigen See, Think, Do and Care strategie met zelf samengestelde doelstellingen?

Wij weten dat het soms vrij lastig kan zijn en velen hebben gewoon de tijd en middelen niet om een goed uitgewerkte strategie neer te leggen. Het maken van marketingstrategieën is onze dagelijkse bezigheid. We letten vooral op de doelgroep en de doelstellingen van onze opdrachtgevers.  Stuur ons de informatie van uw product of dienst, geef ons ook aan hoeveel budget u bereid bent te investeren en wij mailen binnen een week een complete strategie. Dit alles geheel vrijblijvend!