Google Shopping Gratis

Bill Ready, Google President of Commerce: “It’s now free to sell on Google”

De detailhandel heeft in de loop der jaren met veel bedreigingen te maken gehad, die alleen maar zijn toegenomen tijdens de pandemie van het coronavirus. Met fysieke winkels gesloten, is digitale handel een levensader geworden voor retailers. En terwijl consumenten steeds vaker online winkelen, zoeken ze niet alleen naar benodigdheden, maar ook naar dingen als speelgoed, kleding en huishoudelijke artikelen. Hoewel dit voor worstelende bedrijven een kans biedt om opnieuw contact te leggen met consumenten, kunnen velen het zich niet veroorloven om dit op grote schaal te doen.

In het licht van deze uitdagingen gaan we door met onze plannen om verkopers gratis te laten verkopen op Google. Dat zijn de woorden van Bill Ready, Google President of Commerce

Vanaf wanneer is Google shopping gratis?

Vanaf volgende week bestaan de zoekresultaten op het tabblad Google Shopping voornamelijk uit gratis vermeldingen, waardoor verkopers beter in contact kunnen komen met consumenten, ongeacht of ze op Google adverteren. Met honderden miljoenen winkelzoekopdrachten op Google per dag, weten we dat veel retailers de artikelen die mensen nodig hebben op voorraad hebben en klaar zijn om te verzenden, maar minder online vindbaar zijn.

  • Voor retailers betekent deze wijziging gratis blootstelling aan miljoenen mensen die elke dag naar Google komen voor hun winkelbehoeften.
  • Voor kopers betekent dit meer producten uit meer winkels, vindbaar via het tabblad Google Shopping.
  • Voor adverteerders betekent dit dat betaalde campagnes nu kunnen worden uitgebreid met gratis vermeldingen.
  • Als u een bestaande gebruiker van Merchant Center en Shopping-advertenties bent, hoeft u niets te doen om te profiteren van de gratis vermeldingen,
  • en voor nieuwe gebruikers van Merchant Center blijven we werken aan het stroomlijnen van het onboarding-proces gedurende de komende weken en maanden.

Deze wijzigingen worden vóór eind april 2020 van kracht in de Verenigde Staten en we streven ernaar dit voor het einde van het jaar wereldwijd uit te breiden

Google zal ook een nieuwe samenwerking starten met PayPal, zodat verkopers hun accounts kunnen linken. Dit versnelt het onboarding-proces en zorgt ervoor dat we de beste resultaten voor onze gebruikers opleveren. Google blijft samenwerken met veel van onze bestaande partners die verkopers helpen hun producten en voorraad te beheren, waaronder Shopify, WooCommerce en BigCommerce, om digitale handel toegankelijker te maken voor bedrijven van elke omvang.

Oplossingen tijdens deze crisis zullen niet snel of gemakkelijk zijn, maar Google hoopt dat bedrijven een opluchting te bieden en de basis te leggen voor een gezonder winkelecosysteem in de toekomst.

Shopping Tab 1

Hulp nodig met Google shopping?

Wij helpen u graag met het instellen van uw Google shopping account.

Wij zijn ook Google shopping gecertificeerd en ruime ervaring met het opzetten van Google shopping advertenties.

Pin It on Pinterest

Share This