Digital marketing tijdens covid 19 optimize

De impact van covid-19 op het sociale en PROFESSIONEle leven

De meesten van ons waren verrast door de enorme impact die COVID-19 op ons persoonlijke en professionele leven had.

Op persoonlijk vlak veranderde het de normen van sociaal gedrag volledig, van de manier waarop wij met onze buren communiceren tot de manier waarop wij boodschappen doen. Op professioneel niveau moeten wij nu al deze nieuwe maatregelen implementeren om onze collega’s en  klanten te beschermen.

Bedrijfseigenaren over de hele wereld proberen innovatieve manieren te vinden om het hoofd boven water te houden, te midden van de pandemie die een negatieve impact had op tal van industrieën (horeca, voeding, recreatie, detailhandel, enzovoort).

Terug naar het “Nieuwe normaal”

Nu steeds meer landen de beperkingen langzaam opheffen om de economie weer open te doen, moeten wij nadenken over verbeterde sanering, beschermende uitrusting, sociale afstandsmaatregelen, enz.

Gezien deze nieuwe omstandigheden hebben veel bedrijven hun marketingstrategieën van de ene op de andere dag moeten herzien. Op basis van een onderzoek waren sommige van deze strategieën behoorlijk succesvol.

New Normal

digitale marketingstrategie aanpassen

Hier leest u hoe ook u uw digitale marketingstrategie kunt veranderen en uw merk kunt blijven opbouwen tijdens COVID-19:

 •  Geef iets terug aan de gemeenschap
  Veel mensen hebben verliezen geleden als gevolg van de pandemie, dus een manier om dicht bij uw gemeenschap te komen is door degenen te helpen die het meest hulp nodig hebben. Wij van Optimize digital marketing werken binnen deze situatie bijvoorbeeld  met de Pay it forward method  waarbij wij bedrijven de mogelijkheid geven het hoofd boven water te houden dwars door deze economisch zware periode voor ons allemaal.                                                                                                                                                                                              Als u een bijvoorbeeld een food court hebt, kunt u uw klanten dan tegemoet komen met een extra service als ‘Gratis levering’.  Als u in de kledingbranche werkt, investeer dan bijvoorbeeld een deel van uw inspanningen in het maken van gezichtsmaskers voor mensen in nood.

Alles wat u kunt doen om iets terug te doen voor uw gemeenschap, is zeer welkom en als indirect voordeel zult u meer bekendheid krijgen.

 • Blijf positief
  Op psychologisch vlak zult u meer aandacht op uw bedrijf vestigen als u positieve berichten gebruikt, vooral met betrekking tot de huidige situatie. Mensen willen met name horen hoe de zaken uiteindelijk weer normaal zullen worden, dus probeer uw marketingboodschappen op te stellen om uw klanten gerust te stellen dat “ook dit zal overgaan”.
 • Ga voor digitaal
  Dit is vrijwel altijd een gegeven, maar vooral als wij midden in een pandemie zitten. Uw klanten zullen nog steeds online winkelen, misschien zelfs meer dan voorheen. Dus als u er nog geen website heeft, is het tijd om een ​​website te laten maken. Zelfs als u actief bent in de servicebusiness, kunt u nog steeds online consulten aanbieden en communiceren met uw klanten. Een website kan een grote hulp zijn bij uw inspanningen (vooral als uw website-ontwerp correct is en gemaakt is om te converteren).
 • Laat uw website bouwen door Optimize Digital Marketing. Door de jaren heen hebben wij veel geleerd over het CMS systeem en weten precies hoe een goed werkende website moet functioneren. Onze aanpak is om altijd gebruik te maken van betaalde WordPress Thema’s of plugins. Wij bieden onze klanten een volledig pakket aan dat niet alleen een mooie en professionele uitstraling geeft aan de website, maar ook SEO technisch goed in elkaar zit.
  Voordelen om bij ons uw website te laten maken:
  • Volledige controle
  • Toegang tot premium thema’s en plugins
  • Geen vaste maandelijkse kosten
  • Projectmatige aanpak
  • Veel betrokkenheid
  • Na oplevering 6 maanden gratis support
  • Conversiegerichte website
 • Denk aan PPC
  Wat opmerkelijk is, dat in de huidige trends, dit het moment is om te beginnen met PPC (Pay Per Click Advertising). COVID-19 zorgde ervoor dat veel bedrijven hun PPC-campagnes stopzetten, alhoewel het totale verkeer op internet toe nam.

Ondanks de huidige situatie zijn het; nooit opgeven en doorzetting die ons zullen redden.

Leg niets neer, maar blijf werken en wordt elke dag succesvoller in wat u doet! 

This Too

Hulp nodig met dIGITAL MARKETING STRATEGIEËN?

Wij maken duidelijke doelgerichte online marketing strategieën.

Genereer meer leads / verkopen uit uw digitale advertenties door ervaren online marketeers in te zetten.

Pin It on Pinterest

Share This