zoekmachine optimalisatie

Hoe kunt u uw website het best en gemakkelijk Optimaliseren?

Het hebben van een gemakkelijk navigeerbare en duidelijk doorzoekbare site zal de gebruiker betrekken bij het verkennen van meer en meer. Is uw website gemakkelijk te navigeren? Is de volgende actie duidelijk gedefinieerd? Weet de gebruiker wat hij moet doen na interactie met uw inhoud? Is het afrekenproces door op uw website? Wat design betreft, is het doel om eenvoudige, efficiënte, relevante en een aangename ervaringen voor de gebruiker te creëren.
Hoe zit het met de inhoud? Dit kan gelijk zijn aan een website die u de exacte informatie gaf die u nodig had, in precies het juiste formaat en op het juiste moment.
 • Verbeter de kwaliteit van uw inhoud

  Wat maakt content “goed” vanuit SEO-perspectief?
  Begrijp je publiek. Zoekwoord- en gebruikersintentieonderzoek zijn belangrijk. Graaf diep. Wat is de taal die uw publiek gebruikt? Geef de informatie die ze eigenlijk zoeken. Ook heeft lange inhoud (meestal meer dan 1k woorden) de neiging om beter te scoren in organische resultaten. Zorg er wel voor dat door de inhoud, de focus niet verliest. Het is belangrijk dat u rekening houdt met de mening van zoekmachines bij het maken van inhoud voor uw website. Vergeet dus niet dat het uiteindelijk echte mensen zijn die converteren.

 • Denk altijd aan UX (user experience)

  Het hebben van een gemakkelijk navigeerbare en duidelijk doorzoekbare site zal de gebruiker betrekken bij het verkennen van meer en meer. Is uw website gemakkelijk te navigeren? Is de volgende actie duidelijk gedefinieerd? Weet de gebruiker wat hij moet doen na interactie met uw inhoud? Is het afrekenproces door op uw website? Wat design betreft, is het doel om eenvoudige, efficiënte, relevante en allround aangename ervaringen voor de gebruiker te creëren. Hoe zit het met de inhoud?
  Dit kan gelijk zijn aan een website die u de exacte informatie gaf die u nodig had, in precies het juiste formaat, op het juiste moment.

   

 • Responsief webdesign

  Google heeft verklaard dat het responsief ontwerp de voorkeursmethode is voor mobiele optimalisatie. Een goede website die geoptimaliseerd is, moet kunnen reageren op het gedrag en de omgeving van de gebruiker op basis van schermgrootte, platform en oriëntatie. De website moet dus op alle apparaten overzichtelijk blijven.

optim res
Als de gebruiker van het ene apparaat naar het andere overschakelt, moet de website automatisch geschikt zijn voor de juiste resolutie en afbeeldingsgrootte.

 • Interne koppelingen

  Met deze links kunt u de inhoud van uw site van de ene pagina naar de andere verbinden. Het geeft Google ook een idee van de verschillende groepen (“hiërarchie”) op uw website. Meestal hebben de pagina’s met de meeste interne links de meeste waarde. Ze bieden de gebruiker verdere leesopties, die overeenkomen met de onderwerpen die op de oorspronkelijke pagina worden genoemd.

 • webSite snelheid

  Hoe langer mensen op uw pagina’s doorbrengen, hoe meer tijd ze hebben om uw inhoud te consumeren en daadwerkelijk te converteren. Het is bewezen dat sites die in vijf seconden laden (vergeleken met sites die in 19 sec laden) 70% langere gemiddelde sessies zijn. Dit speelt specifiek een directe rol in de gebruikerservaring. De laadtijd van pagina’s is rechtstreeks van invloed op het bouncepercentage en de aantal paginaweergaven. Sites die er te lang over doen om te leiden, hebben meestal lagere conversies.

 

 • De lengte van uw koppen en URL-structuur

  Hoe meer, is niet altijd hoe beter. Ten minste als het gaat om de lengte van de kop. Om hun volledige zichtbaarheid in SERP’s te garanderen, moeten ze minder dan 55 tekens lang zijn. Je moet er alleen voor zorgen dat ze aantrekkelijk en beschrijvend zijn. Wat de URL betreft, deze hoeft niet noodzakelijkerwijs overeen te komen met de kop. Hoewel, Google heeft verklaard dat je drie tot vier zoekwoorden kunt gebruiken die en je de belangrijkste zoekwoorden op de eerste plaats moet zetten.

 

 • Meta beschrijvingen

  De metabeschrijving is de HTML-eigenschap die een korte samenvatting (meestal 160 tekens) van uw website biedt. Zoekmachines gebruiken deze metabeschrijving om weer te geven waar de pagina over gaat en hoge klikfrequenties te beïnvloeden. Het is een goede gewoonte om het longtail-zoekwoord dat u gebruikt in de URL op te nemen en dat te matchen met uw metabeschrijving. Het juiste gebruik van metabeschrijvingen vergroot de kans dat een zoeker op uw resultaat klikt.

 • Afbeeldingen gebruiken die correct zijn getagd

  Het is een goede gewoonte om visueel aantrekkelijke afbeeldingen op uw site op te nemen. Maar houd er wel rekening mee dat Google jouw afbeeldingen niet kan ‘zien’

meme.png
Dit is de reden waarom het toevoegen van de juiste tag of naam aan de afbeeldingen, Google in staat zal stellen om de alt-tekst te ‘lezen’. We raden u aan uw afbeelding in de alt-tekst zo nauwkeurig mogelijk te beschrijven, omdat dit de kans vergroot dat uw afbeeldingen worden weergegeven in “Google Afbeeldingen Zoeken”.

 

 

Afbeeldingen zijn de helden voor het genereren van verkeer

“Google Afbeeldingen Zoeken” gebruiken om meer bezoekers naar uw website te leiden?
Wist je dat 10,1% van al het Google-verkeer voor images.google.com is?
Dat is iets om in gedachten te houden! En laten we niet vergeten dat zoekresultaten vaak beeldresultaten opleveren. Veel zoekopdrachten hebben een afbeeldingsintentie, dus Google serveert zoiets:

google beeld extensie ads search 1

Website Optimalisatie, dit is zeker een term die u meerdere keren gehoord heeft. Natuurlijk wilt u het beste van uw website maken, maar u weet waarschijnlijk niet hoe dat moet of hoe u moet beginnen. Geen nood, met deze blog komt u zeker eronderuit. 

Laten we beginnen met de basis.
Wie bezoekt uw website? Gebruikersgedrag is zeer onvoorspelbaar, of het nu gaat om betaalde advertenties of SEO. Er zijn tal van tactieken die uw website kunnen helpen de positie op zoekmachines te verbeteren en meer mensen naar de zoekmachine te laten komen.

Maar wat gebeurt er zodra de gebruiker op uw site is aangekomen? Converteren ze? Of gaan ze zelfs weg?

Dit is waar Website-optimalisatie om de hoek komt kijken! Wanneer een gebruiker op uw website terechtkomt, wilt u dat ze iets doen. Het uitvoeren van elk type actie op een website, of het nu gaat om het indienen van een leadformulier, het aanmelden voor een webinar, het abonneren op uw e-mailmeldingen of gewoon het bellen van uw bedrijf, zijn allemaal voorbeelden van websiteconversies.

Doordat het gemiddelde conversiepercentage voor een website ongeveer 2,35% is, kunt u een duidelijk idee krijgen van hoeveel bezoekers u daadwerkelijk naar uw website moet sturen om conversies te krijgen. Door het beste en meest effectieve gebruik van uw site te maken, kunt u de likeability vergroten om de meeste conversies te genereren. Hoewel het niet onmogelijk is, is website-optimalisatie geen fluitje van een cent. Het kan verschillende stappen in het proces vereisen, zoals A/B-testen.

A/B-testen zijn de meest populaire vorm van optimalisatie, met 56% van de marketeers die het gebruiken. Hoewel deze tactiek veel resultaten heeft opgeleverd voor veel bedrijven, is het zeker niet de enige manier waarop u uw website kunt optimaliseren.

Waarom is website optimalisatie zo belangrijk?

Een geoptimaliseerde website biedt succes aan elke websitebezoeker!

Maar, hoe is dit eigenlijk mogelijk? Vraagt u uzelf misschien af.
U kent de frustratie van het zoeken naar een antwoord op verschillende pagina’s en het niet kunnen vinden ervan.
Elke bezoeker komt naar uw website in de hoop het antwoord op hun vraag of een oplossing voor hun probleem te vinden.

Door uw website te optimaliseren, maakt u het makkelijker voor uw bezoeker om zijn doel te bereiken en een succesvol websitebezoek te hebben. Stel dat u bijvoorbeeld op zoek bent naar een nieuw paar schoenen. U kent de grootte, stijl en kleur die u nodig heeft.
Maar u weet nog niet zeker welk merk en wat de meest redelijke prijs is. Misschien wilt u wat onderzoek doen.

U kunt direct uw favoriete merk schoenen opzoeken en rechtstreeks op hun site terechtkomen, of u kunt ook op Google zoeken en de topresultaten zien. U kunt zelfs de woorden “prijzen” of “beoordelingen” toevoegen aan uw zoekopdracht. Als een website zijn inhoud heeft geoptimaliseerd voor deze zoekwoorden, zijn ze gemakkelijk te vinden. Hoe dan ook, u zult uiteindelijk een website bezoeken.

De oplossing voor uw probleem is eenvoudig: u heeft informatie nodig om een beslissing te nemen. De kans is groot dat u uw opties onderzoekt (verschillende websites bezoekt) voordat u kiest welke schoenen u wilt kopen. Een goed geoptimaliseerde site kan systematisch verschillende delen van de inhoud a/b testen om de conversieratio te verhogen.

Een sterk geoptimaliseerde site kan verschillende berichten aan gebruikers presenteren op basis van de buyer journey van de gebruiker.

Optimalisatie stelt de zoekmachines in staat om uw pagina’s te begrijpen

Heeft u zich ooit afgevraagd hoe Google en andere zoekmachines definiëren welke websites op de eerste pagina moeten worden weergegeven? Hoe indexeren ze deze informatie? Zoekmachines hebben hun unieke algoritmen om pagina’s te rangschikken. Google gebruikt bijvoorbeeld verschillende factoren om te bepalen hoe resultaten moeten worden besteld. Zoekmachines moeten uw site begrijpen, zodat u potentiële klanten kunt bereiken. Hoe meer pagina’s u optimaliseert, hoe beter.

Optimalisatie kan de CTR van uw website verbeteren (Click through rate)

Klikken zijn een enorme aanwinst voor elke website. Een hoge CTR kan een positief signaal zijn voor zoekmachine-algoritmen. Hoe meer clicks u verdient, hoe hoger u kunt ranken. Optimaliseren door de titelpagina’s te wijzigen en aan te passen aan de zoekwoorden die u relevant acht voor uw bedrijf, bouwt geloofwaardigheid en samenhang op met de rest van de informatie op uw pagina. Daarom worden er meer klikken verdiend. U kunt de rangschikking per pagina variëren op basis van verschillende zoekwoorden. Zie het op deze manier, als u alle pagina’s op uw site optimaliseert met verschillende zoekwoorden (relevant voor uw bedrijf), heeft u de kans om in verschillende soorten zoekopdrachten te verschijnen!

Laten we zeggen dat uw website 20 pagina’s heeft. Als u uw inhoud optimaliseert zodat elke pagina relevante zoekwoorden en zinnen heeft, zijn er 20 mogelijkheden dat uw website op zoekmachines verschijnt. Om dat te doen, moet u elk van uw pagina’s optimaliseren voor unieke zoekwoorden. Ja, dit kan meer tijd en moeite kosten dan verwacht, maar als het goed wordt gedaan, opent u verschillende mogelijkheden om de zichtbaarheid te vergroten.

Let wel, uw pagina’s kunnen concurreren met andere sites binnen uw branche!

Hoe zorgt u ervoor dat uw website correct is geoptimaliseerd?

Optimaliseren kan een uitdagende taak zijn, afhankelijk van de grootte van uw site. Maar we garanderen dat het potentiële rendement de investering van tijd en moeite waard is. Bij Optimize Digital Marketing kunnen wij u helpen het hoogste potentieel van uw website te bereiken. Het analyseren van uw website kost ons weinig tijd en zal uw conversies stimuleren.

Onze naam zegt het al, Optimaliseren is waar wij dagelijks mee bezig zijn bij
Optimize Digital Marketing!

Pin It on Pinterest

Share This