youtube vs tv - optimize

Streamingdiensten worden door steeds meer mensen gebruikt zodat ze naar hun favoriete programma’s of series kunnen kijken. Dit leidt ertoe dat televisie minder populair wordt. Een van de streamingdiensten is YouTube, wat betekent dat er ook hierop een grote groep gebruikers zit. Inclusief de mensen die tot je doelgroep horen. Daarom wordt het adverteren op YouTube steeds belangrijker voor het bereiken van je doelgroep.

 

Om welke redenen nog meer zou je moeten investeren in adverteren op YouTube?

1. Bekendheid van je merk- of bedrijfsnaam en branding

Een overbodige stap lijkt het. Toch is de eerste reden, voor het investeren in YouTube, dat het een perfect medium is voor het bevorderen van je merk. Dit heeft niet alleen met de reikwijdte ervan te maken. De kans dat je doelgroep zich ook op YouTube bevindt, is namelijk heel groot. Je kunt met een goede promotievideo op doeltreffende wijze de boodschap aan je doelgroep overbrengen. Daarnaast heb je met video een zee aan mogelijkheden om je doelgroep te interesseren in je merk- of bedrijfsnaam. En dus in al hetgeen je organisatie te bieden heeft.

2. Betaalbare kwaliteit video’s

Vaak wordt afgezien van video adverteren omdat de kosten hoog zijn. Echter, dit is niet altijd het geval. Voor het adverteren op YouTube kun je nu op nogal simpele wijze een passende video maken. Dit kun je doen met behulp van voorbeeld de YouTube Director app.
Belangrijk om te weten is dat de eisen waaraan een YouTube video moet voldoen, verschillen van die van een video voor een TV-reclame. Om de aandacht te trekken en vast te houden, moet een YouTube video onder andere voorzien zijn van een pakkende intro. Op YouTube zijn veel advertenties namelijk al na 5 seconden weg te klikken. Dit is natuurlijk niet mogelijk bij een TV-reclame.

3. Effectievere focus op je doelgroep

Met de interesses van je doelgroep kun je heel goed hierop actief reageren. Er zijn tal van mogelijkheden van hoe je je kunt richten op je doelgroep. Je kunt dit doen met de aandacht op bijvoorbeeld;

  • Interesses
  • Onderwerpen
  • Geplaatste content
  • Opnieuw marketen gericht op website bezoekers
  • Demografische data
  • Zoekwoorden

Je voorkomt irritatie met een doeltreffendere aanpak. De mensen voor wie de informatie belangrijk is, namelijk je doelgroep, ziet dat je aanwezig bent. Verder vermijd je de personen die niet in je doelgroep zitten en dus zul je die ook niet bereiken. Met deze aanpak zorg je ervoor dat elke doelgroep persoonlijk aangesproken wordt, want ze krijgen de juiste YouTube advertentie te zien.

Optimize Youtube

4. Het budget zelf vaststellen en inzetten

De hoogte van het budget dat je wilt vrijmaken en voor welke video’s, kun je zelf vaststellen. Zo bestaat de mogelijkheid om het volledig budget in te zetten voor de best lopende videocampagnes, zodat je de beste resultaten boekt. Echter, dit is maar een voorbeeld.
Meer budget inzetten voor de beste doelgroep is een ander voorbeeld. Of juist inzetten voor de doelgroep waar de concurrentie het grootst is. Je kunt een goede budgetverdeling maken op basis van wat je wilt bereiken met digital marketing en YouTube. En aan de hand van behaalde resultaten kun je het budget aanpassen, dus waar je het meer of minder wilt inzetten.

Tot slot

Adverteren via YouTube brengt veel voordelen met zich mee, zoals hierboven te lezen is. Bovendien biedt YouTube zelf diensten aan zodat de kosten voor deze video’s niet hoog hoeven te zijn. Los van dat je doelgroep te vinden is op YouTube, biedt videocontent zelf een zee aan mogelijkheden voor de toekomst.

Laat jouw bedrijf vandaag nog groeien met YouTube-advertenties!

NEEM DAN VANDAAG NOG CONTACT MET ONS OP EN WIJ HELPEN JE GROEIEN!

Pin It on Pinterest

Share This